xbox-live-a-xbox-live-arcade-zebricky-za-r-2006
Novinka Xbox Live a Xbox Live Arcade žebříčky za r. 2006

Xbox Live a Xbox Live Arcade žebříčky za r. 2006

sleepless.

sleepless.

1. 1. 2007 11:06
Reklama

Major Nelson, neboli Larry Hryb vyplivnul na svém blogu trojici žebříčků, které názorně ukazují nejhranější Xbox 360 tituly na Xbox Live, nejhranější Xbox tituly na Xbox Live a nejvíce kupované Xbox Live Arcade tituly. Nemá cenu zde všechno dopodrobna vypisovat. Jednoduché tabulky si může každý prohlédnout sám za tímto odkazem. Zmíníme pouze to, že nejhranějším Xbox 360 titulem na XBL byla za rok 2006 (1. 1. 2006 – 29. 12. 2006) third-person akce Gears of War, za níž následují logický rychlík Hexic HD (majitelé Premium verze Xbox 360 našli jeho plnou verzi předinstalovanou na HD), válečná FPS Call of Duty 2 (dlouho byla suverénně nejhranějším XBL titulem), taktická akce Ghost Recon Advanced Warfighter, TES IV: Oblivion a Project Gotham Racing 3.

Do první dvacítky nejhranějších Xbox 360 her na XBL se bohužel nevyšla Viva Piñata, což však nemusí o úspěchu hry nic vypovídat. Jak známo, tak se žebříček sestavuje víceméně ze všech Xbox 360 her, protože jsou všechny XBL pozitivní, byť jde o singleplayer only tituly. Do žebříčku se však započítávají pouze tituly, jejichž majitelé byli při hraní připojeni k XBL pod svým GamerTagem. Nehraje přitom roli, jestli si užívali multiplayeru, nebo jen hráli singleplayer.

Jestliže jsou údaje z žebříčku s nejranějšími Xbox 360 tituly mírně zavádějící, tak žebříček týkající se Xbox Live Arcade her je zcela výmluvný a jasný. Hry jsou v něm řazeny podle toho, kolikrát byli zakoupeny (tzn. ne kolikrát byla stažena trial verze, nebo jak moc je hra hraná na XBL – proto taky mezi nejhranějšími XBL tituly Hexic HD předběhl UNO). No a v tomto ohledu jasně vyhrál titul UNO, za nímž se seřadily tituly Street Fighter II' Hyper Fighting, Geometry Wars Evolved, Marble Blast Ultra (překvapení), Pac-Man, Doom (až na šestém místě!), Ultimate Mortal Kombat 3, Galaga, Gauntlet, Frogger a další. Pro nás je zcela určitě překvapivé, že se titul Contra propracoval jenom na 13. místo. Vyšel sice relativně nedávno, ale vzhledem k popularitě celé série jsme od něj čekali trošku víc.

Co se žebříčku nejhranějších Xbox titulů na XBLA týče, tak tam to nemohlo dopadnout jinak, než dle očekávání. Na prvním místě je Halo 2, na druhém Battlefield 2: Modern Combat, na třetím Star Wars Battlefront 2, na čtvrtém Madden NFL 2006 a na pátém Counter-Strike.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama