prodeje-gears-of-war-preskocily-hranici-2-mil
Novinka Prodeje Gears of War přeskočily hranici 2 mil.

Prodeje Gears of War přeskočily hranici 2 mil.

sleepless.

sleepless.

17. 12. 2006 07:41 5
Reklama

Vzhledem k masivnímu hypu a samozřejmě i nepopiratelným kvalitám hry samotné (jakkoli se to někomu nemusí líbit) je logické, že se z third-person akce Gears of War stal nejrychleji (zatím zřejmě ne nejlépe) prodávaný Xbox 360 exkluzivní titul. Informovala o tom sama společnost Microsoft, podle níž překročil počet prodaných kusů GoW na území severní Ameriky 1 milion kusů a v celosvětovém měřítku pak 2 miliony kusů.

Možná ještě o fous důležitější je však pro Microsoft fakt, že se počet uživatelů placené Gold verze služby Xbox Live od vydání GoW zdvojnásobil. Je tudíž na místě, že je GoW s přehledem nejhranějším titulem na Xbox Live, kdy jako první Xbox 360 titul vystřídal na prvním místě Xbox FPS Halo 2.

Je přitom zajímavé, jak se na velký úspěch hry dívají zcela odlišně obě dvě zainteresované strany – Microsoft a Epic Games. Zatímco společnost Microsoft se ústy Jeffa Bella (více prezident globálního marketingu Interactive Entertainment Business divize v rámci MS) vyjádřila v tom smyslu, že third-person akce Gears of War vyhrála boj o tzv. "must have" (něco jako, že ho každý musí mít) titul roku a je to jen další z důvodů proč je Xbox 360, respektive Xbox Live nejlepším místem pro hraní s přáteli – o těchto vánocích.

Zatímco spol. MS v tomto případě vsadila na mírně velkohubá prohlášení, tak prezident Epic Games Michael Capps se ve svém prohlášení držel trošku přizdi. Nezastíral, že sama spol. Epic věřila ve velký úspěch GoW, ale že bude odezva od kritiků i hráčů tak pozitivní, to prý nečekal nikdo. Capps prý ani nemůže popsat, jak jsou díky tomu vývojáři z Epicu pozitivně rozrušení a motivovaná k další práci. Fandové se tak mohou spolehnout na to, že se skrze box Live dočkají do budoucna nového GoW obsahu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama