ms-popira-gears-of-war-pro-pc-zbytecne
Novinka MS popírá Gears of War pro PC - zbytečně!

MS popírá Gears of War pro PC - zbytečně!

sleepless.

sleepless.

23. 11. 2006 07:31 1
Reklama

MS popírá Gears of War pro PC - zbytečně!
i Zdroj: Hrej.cz
O možností, že se nedávno vydaná Xbox 360 exkluzivní 3D akce Gears of War od Epic Games objeví na PC, se hovoří už od roku 2005. Spekulace se však pořádně rozjely až v průběhu minulého týdne, když se v článku v americkém magazínu PC Gamer objevila fotka s Games for Windows kioskem, na níž byla mezi ostatními k vidění i krabice s Gears of War logem. Vzhledem k tomu, že šlo o fotku poskytnutou společností Microsoft, tak ji spousta hráčů považovala za definitivní důkaz o tom, že se GoW objeví i na PC. Jediný, kdo si to nechce přiznat, je společnost Microsoft, která se k celé věci nejdříve vůbec nevyjádřila a teď možnost vydání PC verze GoW úplně popřela - dosti nešikovně a hlavně zbytečně.

Onen obrázek Games for Windows kiosku byl prý podvrh, oficiální podvrh, respektive jenom koncept. Původně byl vytvořen pro ohlášení Games for Windows iniciativy během E3 2006. K jeho tvorbě byly použita loga řady first i third-party Windows her a čistě náhodou se mezi nimi objevilo i logo Gears of War. Později byl tento obrázek zpřístupněn veřejnosti navzdory tomu, že bylo chybně použité logo nalezeno a obrázek měl být tudíž vyřazen. Nestalo se však a společně s ostatními jej společnost Microsoft poskytla redakci PC Gamer magazínu, která jej použila pro výše zmíněný článek.

Takhle tedy údajně k celému nedorozumění došlo. Podrobně to bylo popsáno na polo-oficiálním Gamerscore blogu, který píše banda vysoce postavených marketingových pracovníků Xbox divize společnosti Microsoft. Tak trošku legrační je fakt, že ani jednou v celém vysvětlujícím postu není doslova uvedeno, že Gears of War na PC nevyjde. Ve výsledku tedy snahu Microsoftu, bránit údajnou Xbox 360 exkluzivitu GoW, chápeme. Nic to však nemění na tom, že se podle nás GoW na PC dříve, či později objeví. Do roka a do dne…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama