microsoft-se-halo-filmu-nevzda-ne-a-ne-a-ne
Novinka Microsoft se Halo filmu nevzdá...ne a ne a ne!

Microsoft se Halo filmu nevzdá...ne a ne a ne!

sleepless.

sleepless.

22. 10. 2006 23:24 2
Reklama

Páteční zpráva o tom, že filmová studia Universal a Fox dala ruce pryč od produkce a distribuce filmu Halo, řadě fanoušků Halo série lidově řečeno "rozhodila sandál". V zásadě však nebyla tak negativní, jak by se na první pohled mohlo zdát. Končila totiž notickou o tom, že Microsoft už v tuto chvíli usilovně hledá distributory nové, kterým nebudou vadit nejenom docela vysoké finanční požadavky (5 milionů babek za práva na film předem a 7.5 procent z tržeb, ať už si na sebe vydělá, nebo ne), ale hlavně rozpočet přesahující 145 milionů dolarů, z něhož nechtěli Peter Jackson a Fran Walshová slevit.

Během víkendu se výše uvedená poznámka objevila na veřejnosti v podobě oficiálního stanoviska společnosti Microsoft tlumočeného skrze Los Angeles Time. Mluvčí Microsoftu se pro výše uvedený plátek vyjádřil v tom smyslu, že je spol. MS zklamaná, že to studia Fox a Universal vzdala, ale zároveň usilovně jedná s potenciálními partnery novými.

Produkce filmu zatím pokračuje podle plánu a v nezměněné sestavě, kterou tvoří rejža Neill Blomkamp, producentka Mary Parentová a výkonní producent Peter Jackson a Fran Walshová. Pokud přijmeme logiku Lukáše Grygara (myšleno v dobrém), tak je snaha Microsoftu dostat Halo film na trh stůj co stůj dobré znamení, což se dá v jistém slova smyslu říci i o tom, že softwarový gigant z Redmondu necouvnul před výpadem studií Universal a Fox. Bu bu bu se prostě na Microsoft nedělá. To by mělo vedení Universal a Fox dobře vědět.  Ono by se taky mohlo stát, že si Bill postaví hlavu a nakonec v rozčílení Fox i Universal v neděli po obědě koupí a udělá z nich studia pro produkci výukových filmů pro školy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama