prey-2-az-za-2-roky-steam-je-pro-vyvojare-drahy
Novinka Prey 2 až za 2 roky, Steam je pro vývojáře drahý!

Prey 2 až za 2 roky, Steam je pro vývojáře drahý!

sleepless.

sleepless.

19. 10. 2006 16:15
Reklama

Každý, kdo dohrál PC/Xbox 360 FPS Prey až do konce, moc dobře ví, že je pokračování absolutně nevyhnutelnou záležitostí. Nebudeme samozřejmě nic konkrétního prozrazovat. Určitě však můžeme říci, že byl konec hry otevřený a nebylo to náhoda, nebo špatně napsaný příběh. Byl to jasný záměr tvůrců, kteří se sami nijak moc netají tím, že už na Prey 2 dávno pracují. Ukázkovým příkladem je šéf 3D Realms Scott Miller, který byl hostem posledního podcastu serveru Next-Gen.Biz, kde o Prey 2 prozradil hned několik zajímavých informací.

Vývoj Prey 2 začal už v době, kdy ještě stále probíhal vývoj Prey. Neznamená to však, že se Prey 2 dočkáme nějak extrémně brzy. Dříve než za dva roky to prý nebude zcela určitě. Cílem tvůrců je v případě Prey 2 dosažení větší variability, což se týká nepřátel, lokací, zbraní i originálních prvků. Určitě prý bude kladen daleko větší důraz na příběh, který by měl být zašmodrchanější, dramatičtější a celkově prostě lepší i delší. Miller rovněž  přiznal, že Prey byla poněkud krátká hra a v případě druhého dílu to bude napraveno. Hráčům to však evidentně moc nevadilo. Prey se prý dohromady prodalo přes milion kusů, což znamená velký úspěch.

Zajímavé byly i Millerovy poznámky týkající se fiaska s digitální verzí Prey a hlavně toho, proč si spol 3D Realms vybrala Triton místo Steamu od Valve. Miller rozhodnutí 3D Realms zdůvodnil docela logicky. Steam je údajně hodně drahý. Valve si prý od vývojářů žádá za vydání hry na Steamu příliš velké peníze. Jistou roli však hraje i to, že 3D Realms nehodlá finančně podporovat přímou konkurenci, což by se v případě distribuce digitální verze Prey přes Steam, dělo.

V žádném rozhovoru se Scottem Millerem nemůže chybět dotaz týkající se Duke Nukem Forever, respektive termínu vydání. Millera už takové otázky nemohou překvapit a nedošlo k tomu ani nyní. Podle jeho propočtů se DNF objeví na trhu někdy v průběhu následujících 3 let. Déle už to prý trvat nebude, za což jsme neskonale rádi. Aspoň bude klid. Díky za tip Faridovi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama