guillemot-o-xbox-360-exkluzivite-splinter-cell-5
Novinka Guillemot o Xbox 360 exkluzivitě Splinter Cell 5

Guillemot o Xbox 360 exkluzivitě Splinter Cell 5

sleepless.

sleepless.

29. 9. 2006 14:29
Reklama

Oznámení Xbox 360 (a PC) exkluzivity zatím neohlášeného pátého dílu v populární Splinter Cell sérii bylo jedním z těch větších překvapeních, které přinesla presentace společnosti Microsoftu na její vlastní akci X06 v Barceloně. Drtivá většina reakcí na tohle oznámení se přitom nesla v klasickém, respektive očekávaném duchu, že musela exkluzivita stát společnost Microsoft pořádný balík peněz. Z vyjádření prezidenta Ubisoftu  Yvese Guillemota pro GamesIndustry.biz však vyplývá něco trošku jiného. Společnost Microsoft evidentně nemusela šahat moc hluboko do kapsy, protože vedení Ubisoftu bylo nabídce Xbox 360 exkluzivity Splinter Cell 5 samo hodně nakloněno.

Yves Guillemot se totiž na konto presentace MS během X06 vyjádřil velmi pochvalně. Neřekl sice přímo, že by to s konkurencí (Sony, Nintendo) vypadalo zcela náhle nějak špatně, ale poznamenal, že Sony sice může mít větší podíl na trhu, ale Microsoft jí mocně šlape na paty, přinejmenším v Evropě. Pro trh je prý jenom dobře, že se všechny tři společnosti snaží své konzole co nejvíce tlačit. Konkurence je vždycky dobrá věc.

Co se rozhodnutí vydat Splinter Cell 5 exkluzivně na Xboxu 360 (a PC) týče, tak Guillemot vysvětlil, že první SC titul vznikal primárně pro Xbox a odpovědní lidé v Ubisoftu si mysleli, že je důležité se k tomu na jeden díl vrátit a vytvořit SC hru vyvíjenou primárně pro Xbox 360, jež bude naplno využívat možností této konzole. Důležité je to prý hlavně kvůli tomu, že se příští rok objeví na trhu řada očekávaných AAA titulů a Ubisoft musí přijít s něčím co s nimi bude moci soutěžit. Pro Ubisoft je to (vývoj SC5 pro Xbox 360) velmi dobrá příležitost jak vyhrát next-gen bitvu (těžko říci co si pod tím máme představit) a navíc se prý vývojářům z Ubisoftu pro Xbox 360 velmi dobře vyvíjí. Právě proto chtějí pro tuto konzoli vyvíjet co nejkvalitnější tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama