sci-podle-mge-lze-o-kradezi-battlestations-midway
Novinka SCi podle MGE lže o krádeži Battlestations: Midway

SCi podle MGE lže o krádeži Battlestations: Midway

sleepless.

sleepless.

17. 7. 2006 13:24 1
Reklama

Během posledního týdne se krátce po sobě oficiálně ozvaly společnosti HD Interactive (Most Wanted Entertainment) a SCi/Eidos, aby vyvrátily zvěsti o tom, že na ně společnost MGE Software a tvůrci z týmu Mithis Entertainment podali žaloby kvůli údajné krádeži zdrojových kódů, nebo porušení práv vyplívajících z duševního vlastnictví. V případě údajného sporu MGE vs SCi/Eidos přitom jde o válečnou akci Battlestations: Midway a v případě sporu MGE vs HD Interactive zase o 3D RTS Joint Task Force. Nyní se svým pohledem na věc pochlubila konečně i maďarská společnost MGE Software, která si pořád mele svou a tvrdí, že společnosti SCi/Eidos a HD Interactive porušily různé dohody a nakonec nekalým způsobem přebraly vývoj titulů Joint Task Force a Battlestations: Midway.

Konkrétně v případě titulu Battlestations: Midway prý měla společnost MGE Software být, na základě dohody s SCi/Eidos, výhradním vlastníkem zdrojového kódu výše zmíněné hry. Navzdory tomu pak byl zdroják Battlestations: Midway objeven na počítači vývojářských týmů Most Wanted Entertainment (patří HD Interactive) a Eidos Hungary (divize SCi), které sídlí ve stejné budově a jsou tvořeny bývalými zaměstnanci týmu Mithis. Podle MGE má v této "krádeži" prsty společnost SCi, protože prý několikrát přiznala, že vývoj Battlestations: Midway odňala týmu Mithis a přesunula jej na svoji vlastní divizi Eidos Hungary.

K tomuto je třeba dodat, že k přesunutí vývoje hry skutečně došlo, ale podle společnosti SCi zcela oprávněně na základě dohody SCi s MGE z roku 2005, podle níž všechna autorská práva i zdrojový kód Battlestations: Midway přešla s MGE na SCi. Tuto dohodu však MGE označuje za neplatnou, protože jednání, která k ní vedla prý nebyla nikdy dokončena. MGE se tedy ve svém prohlášení otevřeně ptá, jak a kdy se vlastně společnost SCi dostala ke zdrojovému kódu Battlestations: Midway a zda-li to skutečně bylo legální, jak SCi tvrdí. Bez ohledu na to, jestli se MGE odpověď někdy dozví, nebo ne prý bude svá práva bránit všemi možnými prostředky a bude-li to nutné, tak bude hledat ochranu u soudu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama