molyneux-hovoril-o-fable-2-a-dalsi-hre
Novinka Molyneux hovořil o Fable 2 a další hře

Molyneux hovořil o Fable 2 a další hře

sleepless.

sleepless.

13. 5. 2006 09:00
Reklama

Peter Molyneux si už v minulosti mnohokrát naběhl, když neuváženě hovořil o tom co by rád do své právě chystané hry implementoval aniž by si byl stoprocentně jist, že se to skutečně povede. Hráči totiž s jeho řečmi počítali jako s něčím zcela jistým, aby pak byli zklamaní a naštvaní z toho, že je skutečnost je jiná. Nejvíce si to Molyneux odnesl po vydání  akčního RPG Fable, které sice bylo samo o sobě docela povedené, ale v porovnání s tím co o něm Molyneux v průběhu zhruba čtyřletého vývojového procesu nasliboval, to bylo zklamání. To už bylo na Molyneuxe moc, takže si slíbil, že napříště se bude krotit a nebude o svých chystaných titulech hovořit tak otevřeně. Ne nadarmo se však říká "sliby, chyby". Molyneux prostě neumí držet jazyk za zuby a neudržel jej ani během E3 2006, kde kromě představení Fable 2 leccos naznačil i o svém dalším projektu, který bývá často označován jako Dimitri.

Co se Fable 2 týče, tak Molyneux prohlásil, že jeho hlavním cílem je dosažení toho, aby lidé při hraní cítili a projevovali emoce, aby jim záleželo na tom co se ve hře děje. To je prý důležitější než příběh i použitá technologie. Jako příklad uvedl Molyneux situaci, kdy hráč zastřelí postavu a pak ucítí lítost, smutek, či další city, protože šlo o postavu, která byla ve hře jeho přítelem, nebo ochráncem. Pokud se mu to podaří zrealizovat, tak budeme jenom rádi. Opět je to však prvek, jehož implementace nebude snadná a pokud se to Molyneuxovi a jeho spolupracovníkům nepovede, tak se stane terčem kritiky. Hráči mají moc dobrou pomět a klidně mu za pár let připomenou co jim kdysi slíbil, nebo to jen tak nazdařbůh zmínil.

Co se týče dalšího projektu, na němž tvůrčí tým Lionhead pracují, tak Molyneux odmítl prozradit cokoli bližšího. Prohlásil však s nadsázkou, že půjde o největší a nejlepší hru všech dob, která hráči nabídne všechno co si bude přát. Na dotaz publika, jestli ta hra bude schopna připravit hráči postel a v noci jej opečovávat, Molyneux odpověděl, že jeho chystaná hra se postará nejenom o přípravu lože, ale i o snídaně. To se mu to vtipkuje, když je s celým týmem Lionhead v bezpečném náručí společnosti Microsoft. Nutno říci, že jestli bude akční RPG Fable 2 tak atraktivní jako byl jeho E3 2006 teaser, tak se máme nač těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama