virtual-console-nenabidne-klasiky-od-rare
Novinka Virtual Console nenabídne klasiky od Rare

Virtual Console nenabídne klasiky od Rare

sleepless.

sleepless.

28. 3. 2006 08:48
Reklama

Ať už si o produkci tvůrců z týmu Rare po přechodu pod společnost Microsoft myslíme cokoli, tak jim nemůžeme a ani nechceme upřít obdiv, který si tato banda vývojářů zaslouží za tituly, jež vyprodukovali pro konzole NES, SNES a především N64. Vždyť hry jako Banjo-Kazooie, Banjo-Tooie, Blast Corps, GoldenEye 007, Perfect Dark, Conker's Bad Fur Day, Donkey Kong Country a spousta dalších patří k naprosté klasice a znají je alespoň z doslechu i ti co je nehráli, nebo hrát nemohli. Právě tito hráči se zcela určitě těšili, že si je vyzkouší skrze funkci Virtual Console chystané konzole Nintendo Revolution, v jejímž rámci bude spousta klasických NES, SNES a N64 k dispozici. Tu možnost však hráči nedostanou, alespoň ne v případě těch nejslavnějších titulů od Rare.

Během GDC 2006 totiž jak tvůrci z Rare, tak společnost Microsoft potvrdili, že přinejmenším tituly JetForce Gemini, Perfect Dark, Banjo-Kazooie, Banjo-Tooie a Conker's Bad Fur Dayskrze Virtual Console program k dispozici nebudou. Důvod je prostý na tyto hry totiž vlastní veškerá práva přímo tvůrci z Rare, respektive společnost Microsoft, která Rare za nemalý peníz před léty koupila. No a vedení Microsoftu samozřejmě práva na užití výše uvedených her Nintendu neposkytne. Pravděpodobná není ani alternativa, že se majitelé Reva dočkají možnosti zahrát si skrze Virtual Console zřejmě nejslavnější titul od Rare, kterým je FPS Goldeneye 007. Právě na ni sice práva nevlastní Microsoft/tým Rare, ale za to jsou v držení spol. Electronic Arts, který je zcela určitě Nintendu jen tak zadarmo neposkytne.

Budoucí majitelé konzole Nintendo Revolution si přesto budou prostřednictvím Virtual Console několik kultovních her od Rare zahrát. Jsou to samozřejmě ty hry, jejich práva drží Nintendo. Konkrétně jde například o hry v Donkey Kong sérii (Donkey Kong Country 1, 2, 3, Diddy Kong Racing, Donkey Kong 64), Blast Corps a pak pár dalších, povětšinou však už průměrných dílek typu Battletoads.


 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama