p-moore-hovoril-o-halo-3-planech-do-budoucna-a-e3
Novinka P. Moore hovořil o Halo 3, plánech do budoucna a E3

P. Moore hovořil o Halo 3, plánech do budoucna a E3

sleepless.

sleepless.

23. 3. 2006 11:07
Reklama

Letošní GDC není pouze o Sony a konzoli PlayStation 3. Spoustu informací v průběhu této akce zveřejnila a jistě ještě zveřejní společnost Microsoft, ale i Nintendo, jehož presentace je naplánovaná na dnešek. Pro tuto chvíli však zůstaneme u Microsoftu a jeho konzole Xbox 360, respektive titulů pro ni. Šéf marketingu Peter Moore v rozhovoru pro IGN prohlásil, že všechny informace týkající se dalšího titulu v sérii Halo jsou prozatím jen čiré spekulace. Informací oficiálních se však média i hráči dočkají ještě letos. Moore nijak nespecifikoval, kdy by k tomu mohlo dojít, ale dá se čekat, že to bude během E3 2006.

Právě v průběhu této akce by měla být podle Moorea k dispozici i hratelná demoverze chystané Xbox 360 akce Gears of War, na níž v současnosti pilně pracují tvůrci z týmu Epic Games, aby ji mohli vydat ještě letos, podle všeho na podzim. Gears of War je samozřejmě k vidění už nyní na GDC, ale nejedná se o hratelnou verzi, nýbrž jen upravenou-vylepšenou verzi dema, jež byla promítána loni na X05. Moore dále naznačil, že se mají hráči během E3 06 rozhodně nač těšit stran představení pokračování několika populárních (jejichž prodejnost přesáhla počtu několikaset tisích kusů) Xbox titulů. Konkrétně se zmínil například o pokračování závodních simulací Forza Motorsport a Project Gotham Racing 3 a něco nového se o dalším díle dozví i příznivci RPG Fable.

Hned na to však Moore upozornil na to, že ne všechny tituly od Microsoft Game Studios z Xboxu se v brzké době dočkají pokračování pro Xbox 360. V tomto ohledu uvedl například parádní leteckou akci Crimson Skies: High Road to Revenge, která sice v době svého vydání (listopad 2003) sklidila výhradně pochvalné kritiky a dostala se do obliby hardcore hráčů, ale nevedla si prodejně tak dobře, aby odpovědní lidé v MGS vůbec začali přemýšlet o pokračování. Podobně to je i se sérií MechAssault, která se na Xboxu dočkala dvou perfektních dílů. Komunita fanoušků (nejenom) mech akcí si oba dva díly oblíbila, což však nestačilo. Hra se opět neprodávala tak dobře na to, aby se začaly okamžitě chystat plány na Xbox 360 pokračování. Moore však zdůraznil, že nad těmito dvěma a dalšími nepříliš úspěšnými Xbox tituly nehodlá Microsoft Game Studios zlomit hůl úplně. Až nastane ten správný čas, tak se k nim prý MGS zase vrátí, ale nyní mají přednost IP úspěšné, nebo zbrusu nové. Redaktoři IGN se samozřejmě nemohli nezeptat na to, co Moore říká na současné aktivity společnosti Sony ohledně konzole PS3 a jak si myslí, že bude vypadat letošní E3. Moore odpověděl, že Microsoft se bude během E3 soustředit hlavně na poklidnou presentaci více než 80 Xbox 360 titulů. Naproti tomu společnost Sony prý bude pod tlakem, protože bude PS3 tituly v hratelné podobě ukazovat vůbec poprvé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama