reakce-microsoftu-na-nove-informace-o-ps3
Novinka Reakce Microsoftu na nové informace o PS3

Reakce Microsoftu na nové informace o PS3

sleepless.

sleepless.

17. 3. 2006 09:39
Reklama

Reakce na nedávné zveřejnění informací týkajících se zahájení prodeje konzole PlayStation 3 na konci tohoto roku byly smíšené. Počáteční údiv brzy odpadl a nyní se šíří spíše pesimistické prognózy, které pochybují o schopnosti Sony zvládnout globální launch. Se svojí troškou do mlýna přišla i společnost Microsoft, která se podle názorů analytiků nachází v docela výhodně pozici. Svoji konzoli už má totiž na trhu, problémy s její produkcí by se měly brzy stát minulostí a navíc má dostatek času se na launch konkurenční konzole pečlivě připravit. Jinak řečeno, společnost Microsoft může být docela klidná, což potvrzuje nejenom její krátké oficiální stanovisko stran oznámených plánů spol. Sony, ale i vyjádření generálního manažera Microsoft Game Studios Shanea Kima.

Ten byl odchycen a novináři přinucen k reakci během promo akce, na níž došlo k představení Xbox 360 titulu Viva Piňata. Kim sice prohlásil, že podle jeho osobní filosofie by vůdci neměli na podobná prohlášení konkurence nijak reagovat, ale v zápětí dodal, že se oznámením plánů spol. Sony pro Microsoft nic nemění. Softwarový gigant prý má už dlouho stanovenou strategii, která se kvůli podzimnímu uvedení PS3 nebude v žádném případě měnit. Podle Kima by prý mělo velmi brzy dojít k upravení produkce i dodávek Xboxu 360 a k posílení podpory od third-party publisherů. Pokud prý Sony bude mít s globálním launchem PS3 problémy, tak bude spol. Microsoft připravena toho maximálním možným způsobem využít. Z vyjádření Kima jasně vyplývá, že si je spol. Microsoft jistá svojí pozicí. Není ovšem vyloučeno, že jde jen masku.

Oficiální reakce spol. Microsoft na představení plánů ohledně launche PS3, je ještě sebejistější než řeči Shanea Kima. Ostatně posuďte sami. "Oznámení Sony nic nemění na našich plánech. Podařilo se nám zrealizovat největší launch nového hardwaru v celé videoherní historii a plně se soustředíme na současnost a budoucnost Xboxu 360, což kromě jiného zahrnuje vydání více než 80 nových her v následujících měsících, produkci 4.5 – 5.5 milionů konzolí do června a pravidelný přísun nového obsahu a prvků pro naši prémiovou online službu Xbox Live". Sebevědomí společnosti Microsoft skutečně nechybí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama