viva-pinata-dalsi-velka-vec-pro-xbox-360
Novinka Viva Piñata - "další velká věc" pro Xbox 360

Viva Piñata - "další velká věc" pro Xbox 360

sleepless.

sleepless.

16. 3. 2006 07:28
Reklama

Společnosti Microsoft a 4Kids Entertainment se konečně rozhodly oficiálně představit svůj zbrusu nový společný zábavní projekt Viva Piñata, o němž už se pár týdnů aktivně spekulovalo, hlavně ve spojení s týmem Rare. Spekulace se tentokrát ukázaly být velmi blízké skutečnosti, protože jednu část celého projektu mají skutečně na starosti tvůrci z týmu Rare, kteří prý na ní pracovali uplynulé tři roky. Co to vlastně Viva Piñata je? Jde o zábavní projekt určený pro masy, jež bude sestávat přinejmenším ze dvou částí – Xbox 360 hry a CG TV seriálu, který se začne vysílat letos na podzim na kanále 4Kids TV. Hlavním strážcem Viva Piñata licence je společnost 4Kids Entertainment a spol. Microsoft s ní bude spolupracovat na partnerské úrovni. Do budoucna se přitom počítá se zapojením dalších společností, které se postarají o rozšíření celého projektu i do dalších oblastí (nejenom) zábavního průmyslu. Znamená to, že lze do budoucna počítat s Viva Piñata hračkami, využitím v reklamně, možná dojde i na film a kdoví co ještě.

Nás však bude zajímat hlavně herní stránka celého projektu. Jak už je výše uvedeno, tak na starosti ji má tvůrčí tým Rare, který na ní pracuje už pár let, což je dostatek času na totální odladění základního konceptu. Nutno říci, že právě ten je poněkud šílený a existuje tedy rovnocenná šance, že buď miliony běžných hráčů přiláká, nebo je vůbec nezaujme. Viva Piñata hráče uvede do stylově zpracovaného světa ostrova Piñata, kde se  musí hráč postarat o rozkvět své vlastní Piñata zahrádky. Ze všeho nejdříve však na ni musí přilákat nějaké obyvatele – piñaty, které se toulají mimo zahrádku v bílé a černé verzi.

Jakmile se hráči podaří do svoji zahrádky přilákat alespoň jednu bílou a jednu černou piñatu, tak se tyto na pohled roztomilé potvůrky začnou zbarvovat a kamarádit se. Pokud se jedná o piñaty správného druhu, tak spolu mohou začít chodit a nakonec zplodí vejce. O vejce je nutné se starat, aby se z něj vylíhnula nová piñata. S vejci se bude kromě jiného moci obchodovat na Xbox Live. Když nastane čas a piñata odejde, tak po ní zbude sladkost, s níž lze také obchodovat, nebo ji použít k nakrmení jiných piñat, čímž dojde ke změně její barvy i dalších vlastností.

Ultimátním úkolem hráče je neustále rozšiřovat svoji zahrádku, vychovávat s pomocí základní sady nástrojů piñaty tak, jak se mu zlíbí a hlavně se přitom všem bavit. Celý zábavní projekt Viva Piñata odstartuje letos na podzim a pro spol. Microsoft je to obrovská věc, která má daleko větší komerční potenciál než jakýkoli jiný Xbox 360 titul. Nezbývá tedy, než se připrav na masivní hype a také fakt, že se pokémoni budou možná velmi brzo muset stáhnout do ústraní. Nahradí je možná Viva Piñata. Další informace o hře jsou k dispozici na homepage, kde je k vidění i humorné promo video.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama