odhaleni-budoucnosti-call-of-duty-serie
Novinka Odhalení budoucnosti Call of Duty série?

Odhalení budoucnosti Call of Duty série?

sleepless.

sleepless.

8. 3. 2006 13:37
Reklama

O budoucnosti populární FPS série Call of Duty je v tuto chvíli oficiálně známo jenom tolik, že se (údajně) připravuje hra Call of Duty 3. Skutečnost je však podle informací z Joystiq poněkud jiná. Redaktorům toho webu se totiž podařilo z bůhvíjakého zdroje sehnat docela podrobné informace hned o dvou připravovaných Call of Duty titulech pro PC a obě generace konzolí, tedy tu současnou (PS2, Xbox) i budoucí (Xbox 360, PS3). Všechny níže uvedené informace však pocházejí z neoficiálních zdrojů, takže je nezbytně nutné je brát s velkou rezervou. Mohou se sice ukázat jako pravdivé, ale také to může být lež jako věž.

Název prvního titulu je Call of Duty: Modern Warfare, má vyjít na PC, PS2, PS3, Xbox, Xbox 360 a překvapivě nejde o titul zasazený do období druhé světové války, nýbrž o akci protiteroristického charakteru, která hráče v řadě obsahově odlišných misí zavede na řadu známých míst po celé planetě. Hráč by se tak jako člen elitní protiteroristické jednotky měl podívat na blízký východ, do Londýna, východní Evropy, zasahovat bude i doma v USA a tak dále. Co se náplně hry týče, tak půjde o jakýsi mix taktické akce ala série Rainbow Six, tradiční frenetické akce ve stylu předchozích Call of Duty titulů a chybět nebudou ani stealth elementy. Hráč a jeho spolubojovníci bude mí po ruce nejenom celou řadu ovladatelných dopravních prostředků, ale i nejmodernější dostupné vybavení. Hráči se prý mohou těšit na hodně interaktivní prostředí (zničitelné zdi, mosty, budovy a tak dále) a možnost přivolávat si na pomoc podporu letectva v podobě bombardování, nebo poněkud futuristicky znějící útoky laserem ze satelitu.

Druhý údajně připravovaný Call of Duty titul zatím nemá ani pracovní název, ale bude se zcela určitě odehrávat během druhé světové války a nabídne hráči možnost účastnit se řady operací, které následovaly po vylodění v Normandii. Hra bude rozdělena na řadu misí-bitev, v nichž bude hráč bojovat opět za několik armád. Ze hry tentokrát vypadly Rusové a bojovat se tak bude v kůži vojáků americké, britské a kanadské armády, které doplní polská tanková jednotka a francouzské odbojové síly. Hra by už však neměla být tak striktně lineární jako všechny předešlé CoD tituly. Podle všeho si hráč bude moci před každou misí vybrat, za koho ji absolvuje, což bude mít vliv na to, jaká role mu bude přisouzena. Může se tak stát tankistou, výsadkářem, obyčejným vojínem. K dispozici bude rozšířená podpora multiplayeru, nových fyzikální engine, daleko větší počet ovladatelných bojových prostředků a také jedna specialita, kterou by měly být speciální obrané a útočné pohyby. Představit si to lze tak, že hra na hráče ve specifické situaci vybafne s tím, aby namačkal určitou kombinaci tlačítek, či kláves a pokud to zvládne, tak se vyhne kulce, pasti, nepříteli. Stejně jako ostatní výše uvedené informace však ani tohle zatím nelze nijak potvrdit.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama