atari-se-hodne-nedari-info-o-dalsich-planech
Novinka ATARI se (hodně) nedaří, info o dalších plánech

ATARI se (hodně) nedaří, info o dalších plánech

sleepless.

sleepless.

10. 2. 2006 09:46
Reklama


Fiskální rok 2006 není pro společnosti ATARI ani trošku úspěšný. Hororové výsledky z prvních dvou kvartálů musí vedení ATARI strašit ještě nyní a i když ani výsledky za třetí čtvrtletí (které skončilo 31. 12. 2005) nejsou na první pohled nijak positivní, tak přeci jenom znamenají jiskřičku naděje, že se situace pohnula směrem k lepším zítřkům. Čísla hovoří takto. Tržby za třetí čtvrtletí účetního roku 2006 se vydrápaly do výše 100.8 milionů dolarů, což je o třetinu méně než za stejné období v roce 2004, kdy tržby ATARI činily 156.4 milionů dolarů. Ztráta za třetí kvartál fiskálního roku činí 4.8 milionů dolarů, což je oproti zisku ve výši 19.6 milionů dolarů za stejné období předchozího roku také pěkný propad.

Z výše uvedeného plyne, že má ATARI skutečně problémy, jež samozřejmě znamenají velký tlak akcionářů na vedení, jehož členové jsou taky jenom lidé. Tlak už zřejmě nemohla déle snášet výkonná více prezidentka Diane Baker, která na svoji pozici rezignovala, údajně kvůli jiným příležitostem. Musela si asi hodně oddechnout. Náhrada za ni zatím nebyla jmenována. Prezident ATARI Bruno Bonnell však i přes problémy jím vedené organizace zůstává optimistou a hodlá ATARI ze srabu vytáhnout s pomocí zavedených brandů, což pro hráče znamená jediné. Od ATARI se v budoucnu dočkají hlavně pokračování úspěšných sérií a titulů pro handheldy Nintendo DS a Sony PSP, jejichž podíl na trhu stále stoupá, což vydavatelům poskytuje prostor k tomu, aby si vydělali další zlaťáky.

Nejzajímavější částí tiskové zprávy s finančními výsledky ATARI za 3. kvartál fiskálního roku 2006 bude pro většinu hráčů ta, kde jsou představeny plány na další měsíce. Do 31. března se od ATARI dočkáme kromě jiného i následujících titulů: Desperados 2: Cooper's Revenge (PC), Dragon Ball Z: Shin Budokai (PSP), Driver: Parallel Lines (PS2, Xbox), Dungeons & Dragons Online (PC), Kao the Kangaroo Round 2 (PS2, Xbox, GC, PC), Kao Challengers (PSP), Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure (PS2, Xbox, PC), Tycoon City: New York a dalších.

Ještě zajímavější je výčet titulů, k jejichž vydání dojde až ve fiskálním roce 2007, což znamená po 31. březnu 2006. Text této části tiskové zprávy totiž odhalil název chystaného titulu Alone in the Dark 5, který bude znít Alone in the Dark: Near Death Investigation. Dále došlo k odhalení informace o tom, že se závodní simulace Test Drive Unlimited objeví nejenom na Xboxu 360, ale i na PC. No a zmínku si zaslouží i připravovaný Battlezone titul pro handheld Sony PSP, nebo fakt, že se připravuje pokračování průměrného PS2 titulu Stuntman od tvůrců z Reflections, které by se mělo objevit na Xboxu 360 i když starší zprávy hovoří o tom, že Stuntman 2 vyjde jenom na PS3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama